Add a cover

General information  

Alias  

  • Barstow Stan
  • Уильям Бут (как театральный критик)

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Stan Barstow (1928)

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Stan Barstow (Horbury, nabij Wakefield, 28 juni 1928 – 1 augustus 2011) was een Brits schrijver van romans en korte verhalen. Hij schreef ook voor de radio en het theater.

Barstow was de enige zoon van een mijnwerker. Op jeugdige leeftijd verhuisde hij van Horbury naar het nabijgelegen stadje Ossett, waar hij het grootste deel van zijn leven heeft gewoond. Hij bezocht er het plaatselijke gymnasium, maar verliet de school op 16-jarige leeftijd om voor een technisch bedrijf te gaan werken als tekenaar .

In de jaren '50 begon Barstow te schrijven en enkele van zijn verhalen werden op de BBC-radio voorgelezen. Zijn eerste gepubliceerde roman, A Kind of Loving, verscheen in 1960. Het boek werd een groot succes en hiermee vestigde hij zijn naam. In 1962 werd het verfilmd onder regie van John Schlesinger, met Alan Bates en June Ritchie in de hoofdrollen. In 1964 bracht de BBC een hoorspelversie uit en een jaar later werd het verhaal bewerkt voor theater. Barstow schreef nog twee vervolgen rond dezelfde hoofdpersoon, The Watchers on the Shore en The Right True End, zodat een trilogie ontstond, die in 1982 als televisieserie werd uitgezonden.

Ook ander werk van Barstow werd bewerkt voor radio en tv, waarvan Joby (1964} wellicht het bekendst is. In 2001 verscheen zijn autobiografie, In My Own Good Time. Barstow woonde in Pontardawe (Zuid-Wales) en had twee zoons en een kleinzoon. Hij overleed op 83-jarige leeftijd.

  Biography  

Show more

  VideoMovie

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Stan Barstow", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.